Uutiset26.3.2020 KORONAVIRUSTILANTEEN VAIKUTUS YRITYSTEN TOIMINTAAN


Vallitsevassa poikkeustilanteessa monille yrityksille on aiheutunut merkittäviä taloudellisia vaikeuksia. Helpotusta tilanteeseen kannattaa ajoissa neuvotella mm. oman pankin kanssa. Verottaja on myös tullut tilanteessa vastaan, mm. verojen maksuaikatauluun voi nyt hakea lykkäystä helpotetun menettelyn kautta. Myös mm. eläkemaksuihin voi hakea maksuaikaa.

Kootusti lisätietoa aiheesta löytyy esimerkiksi Suomen Yrittäjien koronainfo -sivustolta:

https://www.yrittajat.fi/yrittajat/kaikki-koronasta-yrittajalle


Verohallinnon ohjeet koronatilanteessa:

https://www.vero.fi/tietoa-verohallinnosta/https://www.vero.fi/tietoa-verohallinnosta/uutishuone/korona/verohallinto-tukee-yrityksi%c3%a4-koronatilanteessa/
ASIAKASTIEDOTE 3.1.2020

KOSKEE KAIKKIA ASIAKKAITAMME:

LAKI RAHANPESUN JA TERRORISMIN RAHOITTAMISEN ESTÄMISESTÄ 444/2017

Annetun lain nojalla on tilitoimiston tunnettava ja tunnistettava asiakkaansa (edustaja(t), joiden kanssa allekirjoitetaan toimeksiantosopimus.
Tilitoimiston täytyy tallentaa asiakasyrityksen perustiedot ja asiakkaan tai asiakkaan edustajan/edustajien tunnistautumiseen käytetty keino.

Lue lisää: https://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2017/20170444

Ilmoitamme sinulle, kun tilinpäätöksesi 2019 on valmis ja samalla käynnillä voimme hoitaa myös tunnistautumisen. Ota mukaasi passi tai henkilökortti.

KOSKEE OY-ASIAKKAITAMME:

ILMOITA YRITYKSEN OMISTAJAT KAUPPAREKISTERIIN

Heinäkuusta 2019 alkaen kaikkien osakeyhtiöiden ja osuuskuntien on tehtävä kaupparekisteriin ilmoitus omistajistaan, ns.
tosiasiallisista edunsaajista. Ilmoitus on tehtävä myös silloin, kun edunsaajia ei ole tai he eivät ole yrityksen tiedossa.
Edunsaaja on henkilö, joka esimerkiksi omistaa yli 25 % yrityksen osakkeita suoraan tai välillisesti toisen yhtiön kautta tai käyttää määräysvaltaa yrityksessä.

Ilmoitus tehdään sähköisesti YTJ-palvelussa (www.ytj.fi) ajalla 1.7.2019 – 1.7.2020 ja aina kun edunsaajatiedot muuttuvat tai perustat uuden yrityksen.
Velvoite perustuu rahanpesulakiin ja EU-direktiiveihin.

Lue lisää www.prh.fi/edunsaajat

KOSKEE KAIKKIA, JOTKA MIETTIVÄT OSAKEYHTIÖN PERUSTAMISTA:

MINIMIOSAKEPÄÄOMA POISTUI 1.7.2019

Yksityisen osakeyhtiön, asunto-osakeyhtiön ja keskinäisen kiinteistöosakeyhtiön vähimmäisosakepääomavaatimus 2 500 euroa poistui 1.7.2019 voimaantulevilla lainmuutoksilla.

Kun osakepääomaa ei ole, kaupparekisteritiedoissa näkyy osakepääoman kohdalla nolla euroa.

Myös ennen 1.7.2019 rekisteröity yhtiö voi alentaa osakepääoman alle 2 500 euron siten
kuin laissa säädetään osakepääoman alentamisesta.

Osakepääoman alentaminen alle 2 500 euron voidaan merkitä rekisteriin 1.7.2019 alkaen.
Lue lisää: https://www.prh.fi/fi/kaupparekisteri/osakeyhtio/o...


Vuosi 2018 oli Mineassa hyvä kasvun vuosi, saimme paljon uusia asiakkaita ja sen myötä myös uusia työntekijöitä. Koska toimistomme kävi liian pieneksi ja äänekkääksi, oli aika miettiä mistä löytäisimme isomman ja rauhallisemman toimiston. Asia ratkesi kuin itsestään ja pian jo levittäydyimme vastapäiseen toimistotilaan. Minean uuden toimitilan tupaantuliaisia ja After Christmas Partya vietettiin tammikuun lopulla ja samalla saimme kiittää asiakkaitamme menneestä vuodesta ja hyvästä yhteistyötä. Juhlimaan tuli monta tuttua asiakasta ja muutama uusikin asiakas viihtyi kanssamme. Iloinen asiakkaamme Hanna-Maria Seppälä poseeraa kuvassa Nea kanssa.Tilitoimistomme on saanut vahvistusta osaamiseen.

Tradenomi Jane Ollila on aloittanut 2.10.2017 palveluksessamme.
Jane on toiminut aiemmin noin 10 vuotta Lemminkäisen talonrakentamisessa controllerina. Vuosien kokemus ja osaaminen sisäisestä laskennasta, mm. budjetoinnista, on nyt tarjolla kaikille asiakkaillemme, jotka kaipaavat toimintaansa suunnitelmallisuutta.
Otetaan yhdessä tulevaisuus haltuun!
Maailmanmestari ja olympiauimarimme Hanna-Maria Seppälä piipahti taannoin toimistollamme ja kahvihetken lomassa kertoi meille Rion olympiakuulumiset. Muutama vuosi sitten Hanna-Maria perusti toiminimen Pure Me tarkoituksenaan jatkaa uraansa urheilun parissa aktiiviuransa jälkeen mm. fysioterapeuttina, mentorina, elämäntapavalmentajana ja uintispesialistina. Tilinpitoasioihin Hanna-Maria kaipasi apua ja niinpä hän otti yhteyttä Mineaan, koska nimi oli niin kiva ja tuntui sopivalta yhteistyökumppanilta.

Kun yhteistyömme alkoi vuonna 2015, toiminimi vaihtui Pure Me Oy:ksi, jonka kautta Hanna-Maria tulee työskentelemään tulevaisuudessa maisteriopintojen ja aktiiviuran päätyttyä. Liikuntatieteiden opinnot ovat gradua vaille valmiit Jyväskylässä. Hanna-Marialla tulee hyvinvoinnin ja huippu-urheilun saralla olemaan paljon tehtävää. Numeroissa auttaa Tilitoimisto Minea Oy